Kayseri’deki tesis günde 60 ton balık işliyor.
Türkiye’nin yavru alabalık ihtiyacının yüzde 40’ını üreten Kayseri’de kurulu su ürünleri işleme tesisinde günde 60 ton balık işleniyor.
Son dönemde yapılan yatırımlarla Kayseri, Türk somonunun önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. Ülkenin ihtiyacı olan alabalık yavrularının yüzde 40’ının üretildiği Kayseri’de, Kayseri’de faaliyet gösteren su ürünleri işleme tesislerinde günde 60 ton balık işleniyor. 80 personelin görev yaptığı tesiste, Kayseri’deki üreticilerin yanı sıra Isparta, Sinop, Elazığ ve Kahramanmaraş gibi illerden getirilen balıklar işleniyor.
Kayseri’de bir ilk olan tesisi İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Şahin, 2023 yılında 6 bin ton balık ve balık eseri ihracatının hedeflendiğini kaydetti. – KAYSERİ