Ekonomi

İtalya’da hükümet nakit ödemeleri gevşetme planını bütçe taslağından çıkardı.

İtalya’da sağcı koalisyon hükümetinin 2023 mali bütçe taslağında nakit ödemeleri kolaylaştıran düzenlemeyi rafa kaldırdığı bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, perakendecilerin mal ve hizmet alımlarında 60 avroya kadar olan tutarlarda kartla ödemeyi reddetmesine izin veren düzenleme, Avrupa Birliği’nden gelen eleştirilerin ardından hükümet tarafından taslaktan çıkarıldı ( AB) İtalyan hükümetine.

Kamuoyunda tartışmaya yol açan düzenlemenin meclis gündeminde görüşülen bütçe taslağından çıkarılmasının, perakendecilerin kahve gibi küçük kalemler için dahi kart reddetme ve nakit talep etme haklarının olmayacağı anlamına geldiği belirtildi.

Başbakan Giorgia Meloni, kartla ödeme yapmayı reddeden perakendecileri cezalandıran düzenlemenin, İtalya’nın Kardeşleri’nin (FdI) Eylül sonunda seçilmesinden önceki kampanya döneminde bankacıların çıkarına olduğunu savundu.

Muhalefet partileri ve İtalya Merkez Bankası, kartla ödeme yapmayı reddedenlere 60 avroya kadar ceza öngören düzenlemenin gevşetilmesinin vergi kaçakçılığına yol açabileceğini eleştirmişlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu